Uw huis is niet alleen uw grootste financiƫle investering, het is ook een veilige omgeving waarin u en uw gezin kunnen ontspannen en zich veilig voelen. Veel items van waarde worden opgeslagen in uw huis. Om uw huis en gezin te beschermen tegen diefstal, is het essentieel om uw woning te beschermen tegen ongewenste inbraak en inbraak. Een paar eenvoudige stappen kunnen vaak een groot verschil maken in de veiligheid en veiligheid van uw huis.

Door er een gewoonte van te maken om ‘s nachts alle deuren en ramen veilig te vergrendelen, u zich beschermen tegen kansmisdrijven. Deadbolts en kettingsloten op deuren kunnen ook effectief blijken als afschrikmiddelen.

Schuifdeuren kunnen zorgen voor een handig en gemakkelijk toegangspunt tot uw huis; terwijl het blokkeren van de bewegende deur met een pijp of houten balk effectief kan zijn, een bout slot is meestal de beste methode voor het beveiligen van een schuifdeur. Laat nooit een verborgen sleutel buiten. Inbrekers hebben veel ervaring in het vinden van deze sleutels, maakt niet uit hoe slim verborgen je denkt dat ze zijn.

Een helder verlicht huis vormt een psychologisch formidabele uitdaging voor inbrekers; de meeste zullen voorkomen dat het naderen van een huis waar er geen handige donkere gebieden waarin te verbergen. Bewegingssensor lichten kunnen ook zorgen voor veiligheid, hoewel ze ook stress kunnen produceren, omdat ze vaak worden geactiveerd door elke beweging, niet alleen ongewenste indringers. De lichten moeten voor maximale dekking worden geplaatst en zo worden geplaatst dat potentiƫle inbrekers hen niet kunnen bereiken om de gloeilampen te verwijderen.

Als u en uw gezin zal weg van huis voor een langere periode van tijd, koop timers voor uw verlichting en televisie. Gerandomiseerde timers hebben de voorkeur boven strikt geplande, maar ofwel is beter dan geen timers op alle. Bovendien, beroep doen op de hulp van een vertrouwde buurman in ervoor te zorgen dat e-mail en kranten niet opstapelen in uw afwezigheid.