Wat is de juiste formule voor een veilig bedrijf?

Een bedrijfskantoor kan soms tijdelijk gesloten zijn voor specifieke evenementen. Het betekent dat je kantoor leeg is en er geen medewerkers in je kantoor zijn. Dit verhoogt het risico op inbraak. In de normale drukke uren kunnen inbrekers echter ook bij je op kantoor inbreken. Om deze risico’s te voorkomen, moet je de beveiliging van je bedrijf verbeteren. Zo kun je jezelf beschermen tegen criminele handelingen. Ervaring met inbraak wil je natuurlijk niet hebben. Dit zal voor grote problemen zorgen. Het laten installeren van een beveiligingssysteem kan de beste optie zijn. Er zijn veel aanbieders die de beste oplossing bieden voor je ruimtes, waaronder camerabeveiliging voor woningen. Hier zijn verschillende manieren om je gebouw veilig te houden.

Sloten installeren

De eerste manier om een ​​veilig bedrijf te maken, is door de sloten op zowel ramen als deuren te installeren. Daarnaast dien je ook de slot voorwaarden te controleren. Zorg ervoor dat de sloten nog goed werken. Voordat je het bedrijf verlaat, dien je de deuren en ramen te controleren. Ze moeten goed vergrendeld zijn. Ook kun je sluitingsinstructies maken voor andere medewerkers. De laatste medewerker die vertrekt, dient alle deuren en ingangen op slot te doen. Daarnaast moet je voorkomen dat je aantrekkelijke en waardevolle goederen bij de ramen plaatst, omdat dit inbrekers zal aantrekken om het gebouw binnen te komen. Ook al hebben ze geen intentie, inbrekers kunnen toch van de gelegenheid gebruik maken.

Beveiligingssysteem installeren

Een modern kantoor moet worden aangevuld met moderne en innovatieve beveiligingssystemen. Als je het preventiesysteem al hebt geïnstalleerd, moet je controleren of het systeem nog goed werkt of niet. Het installeren van beveiligingscamera’s kan de perfecte keuze zijn. Je kunt alle gelegenheden in je kantoor opnemen. Het is handig om aangifte te doen als de inbrekers inbreken. Daarnaast zijn er ook nog extra beveiligingssystemen te installeren. Je kunt speciale glazen deuren, beveiligingstape en andere kiezen.

Wees voorzichtig op sociale media

Als je kantoor leeg is, moet je die informatie niet op sociale media plaatsen. Het bespaart je bedrijf het risico op inbraak omdat inbrekers of mensen met slechte bedoelingen je sociale media-account kunnen volgen. Als preventie-inspanning moet je stoppen met het posten van je dagelijkse leven op kantoor. Andere mensen zullen niet weten wanneer je kantoor regelmatig wordt bezocht. Je rollen of statussen op sociale media kunnen door alle mensen worden gelezen. Om inbraken te voorkomen, kun je bellen met een beveiligingsadviseur zoals www.inbraakproof.nl. Zo’n beveiligingsadviseur kan ook worden ingeschakeld om de kans op inbraak te verkleinen. Zoek de beste en huur ze nu in om de beste bescherming te ervaren!

 

Hoe kan ik goed mijn huis beveiligen?

Hoe kan ik goed mijn huis beveiligen?

Natuurlijk wil je je thuis veilig voelen en moet je ook compleet veilig zijn. Uiteraard zijn er wel een aantal dingen die je kunt proberen om je huis te beveiligen. Er zijn twee soorten beveiliging die het meest populair zijn. Hierbij gaat het om technologische beveiliging en beveiligers inhuren.

Inbrekers afschrikken

Er zijn een bepaald aantal dingen die je kunt proberen om jouw huis minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers. Volgens de Politie is 80% van de dieven een zogenaamde gelegenheidsdief die niet speciaal op pad gaat om een inbraak te doen, maar juist inbreekt wanneer de kans uit zichzelf komt. Dat is bijvoorbeeld een open raam of deur, als je het vergeten bent dicht te doen en er toevallig even niet bent. Ook een extreem volle brievenbus of dichte gordijnen als je op vakantie bent laten inbrekers weten dat je huis een makkelijk doelwit is. Inbrekers afschrikken is een deel van het voorkomen van een inbraak. Hiermee zorg je dat jouw huis met rust wordt gelaten door inbrekers en jouw eigendommen zo veilig blijven.

Beveiliging rondom huis

Wat je ook zou kunnen doen is beveiligers inhuren voor rondom je huis. Deze kunnen dan overzicht voor je houden. Ze hoeven er ter perse altijd aanwezig te zijn. Maar ze zullen wel altijd toezicht houden op je huis zodat als er inbrekers zijn ze meteen de politie kunnen bellen en er zelf heen gaan. Ook controleren ze natuurlijk in persoon of er niemand bij uw huis rondspookt die daar niet zou moeten zijn. De beveiligers beschikken over goede sociale en communicatie vaardigheden omdat als u niet thuis bent zei uw rol overnemen om de politie en mogelijke overtreders toe te spreken. Hiermee proberen ze een gastvrije en veilige omgeving te creëren. Natuurlijk zijn deze beveiligers niet alleen voor particulieren, ze zijn ook ervaren met het beveiligen van bedrijfspanden. Dit gebeurt redelijk hetzelfde als een huis beveiligen alleen zal het in persoon aanwezig zijn van de beveiligers meer zijn bij een bedrijf. Voor een beveiliger die aanwezig is bij uw huis of bedrijf moet u er vanuit gaan dat het ongeveer €45 per uur kost. Voor meer informatie over kosten beveiliging kun je op het internet kijken.

Andere opties van beveiligen

Het is ook een goed idee om nog wat andere opties van beveiligen te bekijken. Want hoe meer hoe beter. Je kunt bijvoorbeeld nog een alarmsysteem laten installeren. Als er dan iemand aan je ramen of deuren zit, gaat er een alarm af en wordt automatisch de politie op de hoogte gebracht. Maar als je dan zelf een raam of deur open hebt gelaten, zouden ze nog naar binnen kunnen. Dus daarom zou je een bewegingssensor kunnen laten installeren samen met camera’s rondom je huis. Hierdoor zou je beeld hebben van wat er allemaal gebeurd en ook nog een melding krijgen als er iemand in je huis rondloopt. Ook is een advocaat handig als laatste optie hier kunt u de eventuele prijzen vinden kosten advocaat.

Als er echt wordt ingebroken kan dit erg handig zijn.

Diefstal op de werkvloer

Diefstal op de werkvloer

Het spreekt voor zich dat je als werkgever je uiterste best doet om geschikte medewerkers aan te nemen. Dat zijn medewerkers die niet alleen passen binnen de functieomschrijving, maar ook betrouwbaar zijn.

Vertrouwen tussen de werkgever en werknemer is ontzettend belangrijk, omdat je op deze manier samen aan een gezonde collegiale band kan bouwen. Wanneer er vertrouwen heerst op de werkvloer, is er minder kans op onaangename situaties zoals het stelen van contanten en/of bedrijfseigendommen.

Helaas komt diefstal op de werkvloer door werknemers nog té veel voor. Ben jij een werkgever met het gevoel dat jouw organisatie hier ook onder leidt? Zodra jij kan bewijzen dat een bepaalde medewerker bedrijfseigendommen vervreemdt of regelmatig een greep in de kassa doet, kun je met een goede strafrecht advocaat de schade beperken of zelfs helemaal voorkomen.

Schorsing of ontslag op staande voet

Voordat de werkgever de werknemer schorst of op staande voet ontslaat, is het verstandig om juridisch advies in te winnen. Het is namelijk niet altijd terecht om de werknemer direct te ontslaan.

Samen met een advocaat kun je het hebben over het bewijs dat je hebt verzameld van de werknemer die heeft gestolen. Denk hierbij aan het moment dat er is ontdekt dat de werknemer steelt en of het ontslaan van de werknemer op staande voet proportioneel is. Wanneer dit niet zo is, is het vrijwel altijd mogelijk om ontslag via ontbinding van de arbeidsovereenkomst te bewerkstelligen.

Verder is het van belang dat het bewijs dat je hebt verzameld, toelaatbaar bewijs is. In bepaalde gevallen kan het ophangen van een verborgen camera geen toelaatbaar bewijs opleveren. Wanneer je dit van plan bent als werkgever, is het verstandig om eerst een strafrechtadvocaat te raadplegen.

Wanneer de werkgever een werknemer ontslag op staande voet geeft, is het van belang dat dit ‘onverwijld’ wordt gegeven. Dit houdt in dat er niet wordt gewacht met het geven van het ontslag door de werkgever. Echter, heeft de werkgever altijd de mogelijkheid om eerst juridische hulp in te schakelen direct nadat er is ontdekt dat een werknemer diefstal pleegt op de werkvloer.

Kortom; wanneer er sprake is van diefstal op het werk zorgt dit voor grote zorgen bij de werkgever en werknemer. Bij twijfel; vraag advies en handel op de juiste manier om toekomstige obstakels voor te zijn.

Waarom rolluiken ideaal zijn als zonwering

Waarom rolluiken ideaal zijn als zonwering

Rolluiken staan bekend als de beste keus aan zonwering, omdat het eigenlijk alleen maar voordelen en geen nadelen biedt. Door de keuze aan verschillende soorten rolluiken, kunt u zelf kijken welke het meest geschikt zijn voor jou en welke voor je woning. Een rolluik heeft naast hun werking als zonwering ook nog andere handige werkingen om de investering hierin het helemaal waard te maken. 

Rolluik als zonwering 

Mensen denken bij rolluiken voornamelijk eerst aan zonwering. Rolluiken kunnen namelijk erg goed warmte afweren en de ruimte volledig verduisteren. Dit is ideaal in de zomer als de hitte overdag te erg wordt. Doordat rolluiken aan de buitenkant van je raam zijn geplaatst, zal er ook geen warmte tussen de ramen komen en is de kans op extra warmte in je huis geminimaliseerd. 

Rolluiken in de winter 

Rolluiken kunnen in de zomer, maar ook zeker in de winter van dienst zijn. Dit is anders dan bij een ander soort, zoals bij een pergola als zonwering of bij markiezen. Zo’n 25 procent van de warmte binnenhuis wordt verloren doordat het ontsnapt via de ramen, maar rolluiken zullen dit aantal aanzienlijk verlagen. Zo bieden rolluiken goede isolatie tegen warmte en kou. Op deze manier blijft je woning op een aangename temperatuur en zal de verwarming niet extra hoog hoeven te zijn, wat voordeel kan bieden op je energierekening. 

Rolluiken tegen inbraak 

Rolluiken kunnen ook zeker van dienst zijn tegen inbraak. Zo kunnen inbrekers moeilijk ruimte vinden om in te kunnen breken en zal de inbreker ook lastiger naar binnen kunnen kijken. Doordat je woning moeilijk is om bij in te kunnen breken, zal de kans klein zijn dat inbrekers dit dan ook proberen. Meestal zullen de rolluiken de inbrekers in de eerste instantie al afschrikken. 

Andere voordelen om rolluiken aan te schaffen 

Rolluiken bevat naast de gegeven voordelen nog meer om ze aan te schaffen. Zo zijn ze gemakkelijk in onderhoud, zijn ze niet te hoog in kosten en kunnen ze je huis ook extra karakter geven door hun uitstraling. Voor rolluiken kunt u tegenwoordig overal wel terecht. Dus zoekt u rolluiken in Groningen of Utrecht, dan grote kans dat het aanbod hoog is. 

Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers veilig op pad gaan

Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers veilig op pad gaan

Het is voor alle bedrijven erg belangrijk om aandacht te besteden aan de veiligheid van zijn of haar werknemers. Vanuit verschillende instanties worden er dan ook instrumenten en inzichten ontwikkeld om hier concreet aan te kunnen werken. Wat voor investeringen en moeite een bedrijf wilt doen verschilt natuurlijk per bedrijf. Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen om de veiligheid van je medewerkers te verbeteren.

 

Alarmknop tegen vervelende klanten

Er kunnen in een winkel zo nu en dan erg vervelende mensen langskomen. Als deze mensen agressief worden is het verstandig om duidelijke instructies en mogelijkheden te hebben gegeven aan je medewerkers. Zo kun je een alarmknop bij agressie regelen voor je medewerkers. Zo kunnen ze via hun telefoon aangeven dat er agressie rondom hen heen is en kan er zo snel mogelijk hulp en ondersteuning komen. Ook heb je draagbare alarmknoppen. Deze alarmknoppen kunnen worden meegedragen door medewerkers in het geval van nood. Ook kun je met deze apparaten na het indrukken meeluisteren naar de situatie om een beter inzicht te krijgen in de ernst van de situatie.

 

Zorg dat je snel een goede inschatting kan maken

Als je je bevindt in een vervelende situatie kan het je erg helpen om te weten wat je moet doen. Als er in het bedrijf lessen worden gegeven of tips worden gegeven over hoe te handelen in een gevaarlijke situatie kunnen je medewerkers zichzelf eerder in veiligheid brengen. Een medewerker kan een betere keuze maken als ze al eerder hebben nagedacht over wat ze zouden kunnen doen in een situatie waarin ze niet veilig zijn. Je hebt geen officiële risico inventarisatie en evaluatie nodig om een beeld te krijgen van wat je als werkgever moet doen. De veiligheid van je werknemers horen altijd voorop te staan, de winst van een bedrijf hoort hier niet tegenop te kunnen.

Huur een lokale slotenmaker in

Huur een lokale slotenmaker in

Of het nu om uw huis of bedrijf gaat, het kan erg lastig en stressvol zijn om buitengesloten te raken. Het vinden van een betrouwbare, 24-uurs slotenmaker die u kunt bellen wanneer u hem nodig hebt, geeft u gemoedsrust wanneer u in nood bent. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn slotenmakers professionals die zijn opgeleid om met sleutels en sloten te werken. Ze kunnen sloten vervangen, sleutels dupliceren en zelfs een slot openbreken, zonder de deuropening te beschadigen. Hier zijn enkele redenen waarom u misschien een beroep moet doen op de diensten van een professionele slotenmaker.

 

Uw slotenmaker is snel ter plaatse

Zonder twijfel zijn er veel situaties waarin u de diensten van een professionele slotenmaker nodig zult hebben. Zorg ervoor dat u een betrouwbare en gerenommeerde slotenmaker kiest die altijd beschikbaar zal zijn, wanneer u hem nodig heeft. Het komt bij iedereen wel eens voor dat de sleutels kwijt zijn geraakt of dat de sleutels binnen zijn blijven liggen. Uiteraard komt het ook wel eens voor dat de sleutel in het slot is afgebroken. De slotenmaker heeft hier ervaringen mee en zorgt dat u snel weer naar binnen kan.

 

Verhuizen naar een nieuw huis

Sommige mensen gaan ervan uit dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de sloten als ze in een nieuw huis gaan wonen. Maar als u net bent verhuisd, weet u niet of de vorige bewoners betrouwbaar zijn. En ook de mensen die aan de bouw van het huis hebben gewerkt hebben doorgaans een sleutel. Afgezien van de bouwer, loodgieters, elektriciens, gipsplaten aannemers, en vloerbedekking specialisten, zullen sleutels ook nodig zijn om uw huis te openen op een bepaald punt tijdens de bouwfase, wat betekent dat ze misschien ook een kopie van uw sleutels hebben. Als de bouw voltooid is en u er bent ingetrokken, moet u een slotenmaker inschakelen om uw sloten opnieuw in te laten maken of te vervangen.

 

Uw lokale slotenmaker

Slotenmaker Gent biedt een hoogwaardige, professionele commerciële – en huishoudelijke slotenmaker service van hoge kwaliteit in België. Wij zijn trots op de kwaliteit van ons vakmanschap, met aandacht voor detail, kennis van veiligheid en volledige professionaliteit. Ons assortiment van commerciële en huishoudelijke slotenmaker diensten omvat veiligheidsmaatregelen, upgrades en montage van sloten en het snijden van sleutels, alsook de installatie van digitale, sleutelloze sluitsystemen voor particuliere woningen en grote bedrijven met toegang voor meerdere personen.

Een slot : de nummer 1 beveiliging van uw woning

Een slot : de nummer 1 beveiliging van uw woning

Een slot : de nummer 1 beveiliging van uw woning

 

Net een nieuw huis gekocht en u wilt uw sloten vervangen of is er ingebroken in uw huis en is het slot kapot ? Geen probleem, een slotenmaker kan uw slot vervangen en vernieuwen.  is er een inbraak in huis geweest en wilt u uw slot vervangen voor een beter slot om diefstal tegen te houden? Hiervoor kunt u een slotenmaker ook voor inzetten, een slotenmaker is een gespecialiseerd persoon die veel kennis heeft in Sloten.

 

Beveiliging

Hoort u de laatste tijd in uw omgeving dat er veel wordt ingebroken en gestolen wordt en wilt u dat absoluut niet bij uw huis!? Slotenmaker Goes en Slotenmaker Vlissingen snappen dat heel goed en kunnen uw sloten in uw huis vervangen voor vele malen betere sloten met uiterste kwaliteit. Niets is vervelender dan dat er ingebroken wordt in uw huis en kostbare spullen worden meegenomen. Een slotenmaker kan u helpen bij het voorkomen van inbraak en het gestolen woorden van dierbare spullen die u liever niet kwijt wilt raken. Tegenwoordig worden er alarmen geplaatst tegen het inbreken, maar inbrekers zijn tegenwoordig u te slim en te snel af dan wij denken. Met een beetje wijsheid in alarmen en in het verdiepen van alarmen is het in een handomdraai mogelijk om uw alarm op stil of uit te zetten. U kunt beter sloten van een goede kwaliteit plaatsen waardoor inbrekers absoluut niet binnen kunnen komen. 

Slotenmaker

Wat hierboven al verteld is, is dat een goed slot van een groot belang is om diefstal en inbrekers te voorkomen. Slotenmakers uit Goes en Vlissingen zijn gespecialiseerde slotenmakers met veel kennis en ervaring in het vak. Wilt u diefstal en inbreking voorkomen? neem dan contact op met de slotenmakers uit Goes en Vlissingen, zij kunnen u ter hulp staan en een goed slot bij uw woning monteren.

Univé

Hoe bescherm je je woning tegen inbraak?

Hoe bescherm je je woning tegen inbraak?

Ondanks dat we momenteel meer thuis zitten vanwege de coronacrisis, komen er nog steeds veel inbraken voor. Erg vervelend natuurlijk, want bij een inbraak raak je niet alleen je spullen kwijt, het kan ook nog eens een traumatische ervaring zijn. Het is dus zaak om je woning goed te beschermen tegen inbrekers. In dit artikel lees je hiervoor de handigste tips.

Beveilig je woning met een camera

Eén van de meest voor de hand liggende methoden, maar ook één die het meest effectief is: een beveiligingscamera. Zien inbrekers dat er een camera aanwezig is, dan zullen ze wel twee keer nadenken om iets uit te halen. Veel camera’s zijn tegenwoordig voorzien van een app, waardoor je live op je smartphone kunt meekijken wat er rondom je huis gebeurt.

Installeer een alarmsysteem

Komen inbrekers toch je huis binnen, dan kun je maar beter een alarmsysteem geïnstalleerd hebben. Als er iets een afschrikwekkende werking heeft, dan is het wel een alarm dat afgaat zodra je een woning betreedt. Ook deze kun je koppelen aan je smartphone, zodat je meteen op de hoogte bent van wat er gebeurt, waar je ook bent.

Monteer buitenverlichting met een sensor

Als inbreker wil je natuurlijk voorkomen dat je gespot bent tijdens je criminele bezigheden. Het is daarom slim om rondom je huis buitenverlichting met daarin een sensor te monteren. Zodra een inbreker binnen bereik is, springt de verlichting aan en neemt de inbreker hoogstwaarschijnlijk de benen.

Schaf inbraakwerende deuren en kozijnen aan

Om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken om binnen te komen is het verstandig om inbraakwerende deuren en kozijnen te kopen. Je kunt dan het beste kiezen voor kunststof kozijnen en deuren, aangezien die de beste bescherming bieden. Let er specifiek op dat de producten een SKG en Veilig Wonen keurmerk hebben, zoals die van HEPRO. Deze zijn specifiek getest op inbraakwerendheid.

Naast bovengenoemde tips zijn er nog legio andere mogelijkheden om je huis beter te beveiligen tegen inbraak. Wat dacht je bijvoorbeeld van een brievenbusbeveiliger of anti-inbraakstrips bij je buitendeuren? En ook je eigen gedrag is belangrijk. Laat bijvoorbeeld nooit ramen openstaan als je weg bent, leg nooit dure spullen in het zicht en laat het niet aan de hele wereld weten als je op vakantie gaat.

Eenvoudige stappen om uw huis te beschermen tegen diefstal

Uw huis is niet alleen uw grootste financiële investering, het is ook een veilige omgeving waarin u en uw gezin kunnen ontspannen en zich veilig voelen. Veel items van waarde worden opgeslagen in uw huis. Om uw huis en gezin te beschermen tegen diefstal, is het essentieel om uw woning te beschermen tegen ongewenste inbraak en inbraak. Een paar eenvoudige stappen kunnen vaak een groot verschil maken in de veiligheid en veiligheid van uw huis.

Door er een gewoonte van te maken om ‘s nachts alle deuren en ramen veilig te vergrendelen, u zich beschermen tegen kansmisdrijven. Deadbolts en kettingsloten op deuren kunnen ook effectief blijken als afschrikmiddelen.

Schuifdeuren kunnen zorgen voor een handig en gemakkelijk toegangspunt tot uw huis; terwijl het blokkeren van de bewegende deur met een pijp of houten balk effectief kan zijn, een bout slot is meestal de beste methode voor het beveiligen van een schuifdeur. Laat nooit een verborgen sleutel buiten. Inbrekers hebben veel ervaring in het vinden van deze sleutels, maakt niet uit hoe slim verborgen je denkt dat ze zijn.

Een helder verlicht huis vormt een psychologisch formidabele uitdaging voor inbrekers; de meeste zullen voorkomen dat het naderen van een huis waar er geen handige donkere gebieden waarin te verbergen. Bewegingssensor lichten kunnen ook zorgen voor veiligheid, hoewel ze ook stress kunnen produceren, omdat ze vaak worden geactiveerd door elke beweging, niet alleen ongewenste indringers. De lichten moeten voor maximale dekking worden geplaatst en zo worden geplaatst dat potentiële inbrekers hen niet kunnen bereiken om de gloeilampen te verwijderen.

Als u en uw gezin zal weg van huis voor een langere periode van tijd, koop timers voor uw verlichting en televisie. Gerandomiseerde timers hebben de voorkeur boven strikt geplande, maar ofwel is beter dan geen timers op alle. Bovendien, beroep doen op de hulp van een vertrouwde buurman in ervoor te zorgen dat e-mail en kranten niet opstapelen in uw afwezigheid.

Verzekering voor intellectuele eigendom: eerste partij bescherming tegen diefstal

De verzekering van intellectuele eigendom biedt eerste partijbescherming tegen diefstal betreffende bedrijfsgeheimen, auteursrechtschending, en octrooiinbreuk. De verzekeringspolis geeft u een betaling voor verloren winst tot $ 10 miljoen, met een goedkeuring optie ook beschikbaar dat $ 2 miljoen in extra proceskosten biedt.

Op dit moment zijn er twee belangrijke soorten verzekeringen voor intellectuele eigendom die heersen in de markt. Ten eerste zijn er inbreukbeleid, dat specifiek is ontworpen voor bedrijven die bekend zijn met de veranderende trend in hun bedrijf, zowel op technologisch als op juridisch vlak.

Vaker wel dan niet dit soort bedrijven zijn wanhopig op zoek naar bescherming tegen verplichtingen die vrij groot zijn en die kunnen door hun enorme gewicht kan leiden tot winst volatiliteit. De ondernemingen kopen inbreukbeleid om de inkomsten te vlekvasten vanwege blootstelling aan een onbedoelde inbreuk op de intellectuele eigendom van iemand anders.

Anderzijds wordt het handhavingsbeleid aangekocht door ondernemingen die intellectuele eigendom beschouwen als een actief van de eerste partij dat beschermd zou moeten worden. Het feit blijft dat intellectuele eigendom kan worden gestolen geschonden en ongeldig verklaard.

De proceskosten bij de terugvordering van diefstal- en inbreukclaims worden gedekt door het grootste deel van het handhavingsbeleid. De dekking zal tot stilstand komen als de intellectuele eigendom ongeldig wordt verklaard.
Wat is intellectueel eigendom?

Intellectuele eigendom is zeer cruciaal voor alle organisaties, niet alleen voor grote bedrijven. Het is gewoon die rol van de intellectuele eigendom veranderingen op basis van de capaciteit van een onderneming.