Ondanks dat we momenteel meer thuis zitten vanwege de coronacrisis, komen er nog steeds veel inbraken voor. Erg vervelend natuurlijk, want bij een inbraak raak je niet alleen je spullen kwijt, het kan ook nog eens een traumatische ervaring zijn. Het is dus zaak om je woning goed te beschermen tegen inbrekers. In dit artikel lees je hiervoor de handigste tips.

Beveilig je woning met een camera

Eén van de meest voor de hand liggende methoden, maar ook één die het meest effectief is: een beveiligingscamera. Zien inbrekers dat er een camera aanwezig is, dan zullen ze wel twee keer nadenken om iets uit te halen. Veel camera’s zijn tegenwoordig voorzien van een app, waardoor je live op je smartphone kunt meekijken wat er rondom je huis gebeurt.

Installeer een alarmsysteem

Komen inbrekers toch je huis binnen, dan kun je maar beter een alarmsysteem geïnstalleerd hebben. Als er iets een afschrikwekkende werking heeft, dan is het wel een alarm dat afgaat zodra je een woning betreedt. Ook deze kun je koppelen aan je smartphone, zodat je meteen op de hoogte bent van wat er gebeurt, waar je ook bent.

Monteer buitenverlichting met een sensor

Als inbreker wil je natuurlijk voorkomen dat je gespot bent tijdens je criminele bezigheden. Het is daarom slim om rondom je huis buitenverlichting met daarin een sensor te monteren. Zodra een inbreker binnen bereik is, springt de verlichting aan en neemt de inbreker hoogstwaarschijnlijk de benen.

Schaf inbraakwerende deuren en kozijnen aan

Om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken om binnen te komen is het verstandig om inbraakwerende deuren en kozijnen te kopen. Je kunt dan het beste kiezen voor kunststof kozijnen en deuren, aangezien die de beste bescherming bieden. Let er specifiek op dat de producten een SKG en Veilig Wonen keurmerk hebben, zoals die van HEPRO. Deze zijn specifiek getest op inbraakwerendheid.

Naast bovengenoemde tips zijn er nog legio andere mogelijkheden om je huis beter te beveiligen tegen inbraak. Wat dacht je bijvoorbeeld van een brievenbusbeveiliger of anti-inbraakstrips bij je buitendeuren? En ook je eigen gedrag is belangrijk. Laat bijvoorbeeld nooit ramen openstaan als je weg bent, leg nooit dure spullen in het zicht en laat het niet aan de hele wereld weten als je op vakantie gaat.