Rolluiken staan bekend als de beste keus aan zonwering, omdat het eigenlijk alleen maar voordelen en geen nadelen biedt. Door de keuze aan verschillende soorten rolluiken, kunt u zelf kijken welke het meest geschikt zijn voor jou en welke voor je woning. Een rolluik heeft naast hun werking als zonwering ook nog andere handige werkingen om de investering hierin het helemaal waard te maken. 

Rolluik als zonwering 

Mensen denken bij rolluiken voornamelijk eerst aan zonwering. Rolluiken kunnen namelijk erg goed warmte afweren en de ruimte volledig verduisteren. Dit is ideaal in de zomer als de hitte overdag te erg wordt. Doordat rolluiken aan de buitenkant van je raam zijn geplaatst, zal er ook geen warmte tussen de ramen komen en is de kans op extra warmte in je huis geminimaliseerd. 

Rolluiken in de winter 

Rolluiken kunnen in de zomer, maar ook zeker in de winter van dienst zijn. Dit is anders dan bij een ander soort, zoals bij een pergola als zonwering of bij markiezen. Zo’n 25 procent van de warmte binnenhuis wordt verloren doordat het ontsnapt via de ramen, maar rolluiken zullen dit aantal aanzienlijk verlagen. Zo bieden rolluiken goede isolatie tegen warmte en kou. Op deze manier blijft je woning op een aangename temperatuur en zal de verwarming niet extra hoog hoeven te zijn, wat voordeel kan bieden op je energierekening. 

Rolluiken tegen inbraak 

Rolluiken kunnen ook zeker van dienst zijn tegen inbraak. Zo kunnen inbrekers moeilijk ruimte vinden om in te kunnen breken en zal de inbreker ook lastiger naar binnen kunnen kijken. Doordat je woning moeilijk is om bij in te kunnen breken, zal de kans klein zijn dat inbrekers dit dan ook proberen. Meestal zullen de rolluiken de inbrekers in de eerste instantie al afschrikken. 

Andere voordelen om rolluiken aan te schaffen 

Rolluiken bevat naast de gegeven voordelen nog meer om ze aan te schaffen. Zo zijn ze gemakkelijk in onderhoud, zijn ze niet te hoog in kosten en kunnen ze je huis ook extra karakter geven door hun uitstraling. Voor rolluiken kunt u tegenwoordig overal wel terecht. Dus zoekt u rolluiken in Groningen of Utrecht, dan grote kans dat het aanbod hoog is.