Natuurlijk wil je je thuis veilig voelen en moet je ook compleet veilig zijn. Uiteraard zijn er wel een aantal dingen die je kunt proberen om je huis te beveiligen. Er zijn twee soorten beveiliging die het meest populair zijn. Hierbij gaat het om technologische beveiliging en beveiligers inhuren.

Inbrekers afschrikken

Er zijn een bepaald aantal dingen die je kunt proberen om jouw huis minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers. Volgens de Politie is 80% van de dieven een zogenaamde gelegenheidsdief die niet speciaal op pad gaat om een inbraak te doen, maar juist inbreekt wanneer de kans uit zichzelf komt. Dat is bijvoorbeeld een open raam of deur, als je het vergeten bent dicht te doen en er toevallig even niet bent. Ook een extreem volle brievenbus of dichte gordijnen als je op vakantie bent laten inbrekers weten dat je huis een makkelijk doelwit is. Inbrekers afschrikken is een deel van het voorkomen van een inbraak. Hiermee zorg je dat jouw huis met rust wordt gelaten door inbrekers en jouw eigendommen zo veilig blijven.

Beveiliging rondom huis

Wat je ook zou kunnen doen is beveiligers inhuren voor rondom je huis. Deze kunnen dan overzicht voor je houden. Ze hoeven er ter perse altijd aanwezig te zijn. Maar ze zullen wel altijd toezicht houden op je huis zodat als er inbrekers zijn ze meteen de politie kunnen bellen en er zelf heen gaan. Ook controleren ze natuurlijk in persoon of er niemand bij uw huis rondspookt die daar niet zou moeten zijn. De beveiligers beschikken over goede sociale en communicatie vaardigheden omdat als u niet thuis bent zei uw rol overnemen om de politie en mogelijke overtreders toe te spreken. Hiermee proberen ze een gastvrije en veilige omgeving te creëren. Natuurlijk zijn deze beveiligers niet alleen voor particulieren, ze zijn ook ervaren met het beveiligen van bedrijfspanden. Dit gebeurt redelijk hetzelfde als een huis beveiligen alleen zal het in persoon aanwezig zijn van de beveiligers meer zijn bij een bedrijf. Voor een beveiliger die aanwezig is bij uw huis of bedrijf moet u er vanuit gaan dat het ongeveer €45 per uur kost. Voor meer informatie over kosten beveiliging kun je op het internet kijken.

Andere opties van beveiligen

Het is ook een goed idee om nog wat andere opties van beveiligen te bekijken. Want hoe meer hoe beter. Je kunt bijvoorbeeld nog een alarmsysteem laten installeren. Als er dan iemand aan je ramen of deuren zit, gaat er een alarm af en wordt automatisch de politie op de hoogte gebracht. Maar als je dan zelf een raam of deur open hebt gelaten, zouden ze nog naar binnen kunnen. Dus daarom zou je een bewegingssensor kunnen laten installeren samen met camera’s rondom je huis. Hierdoor zou je beeld hebben van wat er allemaal gebeurd en ook nog een melding krijgen als er iemand in je huis rondloopt. Ook is een advocaat handig als laatste optie hier kunt u de eventuele prijzen vinden kosten advocaat.

Als er echt wordt ingebroken kan dit erg handig zijn.