De Bitcoin is al ontstaan in 2009, maar is pas echt wereldwijd bekend geraakt in 2017. Sinds het ontstaan van de Bitcoin is de Bitcoin koers exponentieel gestegen, met hier en daar hoge uitschieters en lage koersen. Toch blijft de waarde stijgen, jaar per jaar. Maar wat is de waarde van de Bitcoin nu op dit moment en is het nog wel tijd om te investeren in deze munt? Benieuwd naar de antwoorden? Lees dan vooral verder! We gaan het je uitleggen.

Wat is de Bitcoin nu precies?

Laten we even beginnen bij het begin, want voordat we het hebben over wat de koers is en hoe deze beïnvloed wordt, is het natuurlijk wel handig om te weten wat de digitale munt nu precies is en hoe het werkt. Bitcoin is een digitale munt, de eerste digitale munt om precies te zijn en daarom verreweg de populairste. Bitcoin is bedoelt als betaalmiddel, maar je kan er ook aardig wat geld mee verdienen door te investeren. De digitale munt functioneert dankzij 2 mechanismes, de Blockchain en het minen.

De koers en waarde van Bitcoin

Nu we weten wat een Bitcoin is, is het tijd om dieper in te gaan op de koers van de Bitcoin. De koers en waarde van de Bitcoin wisselt elk moment. Op het begin van het schrijven van dit artikel kon de koers 32.000 euro zijn en aan het einde 35.000 of 29.000. De Bitcoin koers is dan ook nooit een vaste koers en is continu in beweging. Wil je investeren in Bitcoin? Hou dan vooral de huidige Bitcoin koers in de gaten en spring op het juiste moment in!

Bitcoin kopen?

Wil je de dans niet ontspringen en Bitcoin kopen? Begrijpelijk! We raden dit wel aan te doen bij betrouwbare en officiële exchanges. Door de enorme stijgende populariteit zijn er veel kapers op de kust die willen verdienen aan de onwetendheid van de beginners in deze nieuwe markt. Koop je Bitcoins dan ook alleen maar bij de grootste en betrouwbaarste online exchanges.